Έρχονται και στην Ελλάδα τα smart lockers για το ηλεκτρονικό εμπόριο

“Έξυπνες θυρίδες” (smart lockers) για την παράδοση προϊόντων και δεμάτων ετοιμάζονται να εφαρμόσουν το επόμενο διάστημα οι εταιρείες που εμπλέκονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι εταιρείες ταχυμεταφορών της χώρας μας με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης και τη μείωση του κόστους διανομής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, οι “έξυπνες θυρίδες” είναι ένα μοντέλο το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία στο εξωτερικό εδώ και μερικά χρόνια ( π.χ στη Γερμανία από την DHL) και εκτιμάται πως μπορεί να δουλέψει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για χώρους αποθήκευσης απ΄ όπου οι καταναλωτές μπορούν να παραλάβουν ό,τι τώρα επιθυμούν, την παραγγελία τους, χωρίς να μεσολαβεί ανθρώπινη επαφή, απλά πληκτρολογώντας έναν κωδικό που θα λαμβάνουν στο κινητό τους. Οι “έξυπνες θυρίδες” τοποθετούνται συνήθως -κατόπιν άδειας-σε δημόσιους χώρους, όπως πλατείες, στάσεις μετρό και τραμ, κεντρικές λεωφόρους που είναι εύκολα προσβάσιμοι και υπάρχει ροή πολιτών, ενώ για λόγους ασφάλειας έχουν εγκατεστημένες κάμερες ελέγχου.

“Έρχονται καινούρια μοντέλα διανομής που θα αλλάξουν πλήρως το τοπίο ειδικά στον τελικό πελάτη” σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, (EEL), Βασίλης Ζεϊμπέκης. Ο κ. Ζεϊμπέκης θεωρεί ότι η χρήση των εναλλακτικών τρόπων παράδοσης όπως η παραλαβή μέσω “smart lockers” θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και θα βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση των παραγγελιών, αποτρέποντας φαινόμενα μεγάλων καθυστερήσεων όπως αυτά που παρατηρήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.

ΠΗΓΗ : https://www.itspossible.gr/